Nature of things


Samhället står inför ett dilemma

I en värld med nio miljarder människor som alla strävar efter, vad vi kallar idag, västerländska livsstilar är nog inte hållbart! Samhället står inför ett grundläggande dilemma. Att motsätta sig tillväxt är att riskera ekonomiskt och socialt sammanbrott. Att hänsynslöst eftersträva tillväxt är att äventyra de ekosystem som vi på lång sikt är beroende av för vår överlevnad.

MAN!!!


Välstånd

Mitt välstånd är beroende av mina medmänniskors välstånd, liksom deras välstånd är beroende av mitt

Konsumismen

Konsumismen har delvis utvecklats som ett sätt att försvara en konsumtionsdriven ekonomiskt tillväxt. Men den främjar improduktiv statustävlan och har skadliga psykologiska och sociala verkningar på människors liv. Konsumismens kultur förmedlas av institutioner, medier, sociala normer och via en mängd signaler - en del subtila men andra inte så särskilt subtila - som uppmuntrar människor att uttrycka sig, söka sin identitet och livets mening i materiell rikedom. Är det allt vi människor kan åstadkomma i det här livet? Eller är det dags att nedmontera denna kultur som har varit en så stor del utav våra liv men bara snurrar runt och runt utan utveckling.
Vi är här för att blomsta som människor inte att agera produkter!

Social logik

Den sociala logik som stänger in människor i den materialistiska konsumism som utgör grunden för att delta i samhällslivet är extremt starkt, men ekologiskt och psykologiskt skadlig. En viktig förutsättning för varaktigt välstånd är att befria människor från denna skadliga dynamik och skapa möjligheter till en hållbar livsstil och självförverkligande.

Jämlikhet eller revolution

Systematiska inkomstskillnader ökar oron, undergräver det sociala kapitalet och utsätter hushåll med lägre inkomster för högre dödlighet och lägre livstillfredsställelse. I själva verket ökar tecknen på negativa hälso- och sociala effekter för alla i en ojämlik befolkning. Tacklar vi detta med att förändra hur vi lever just nu och förändrar samhället till ett jämlikt klimat så kan vi undvika en revolution i framtiden. Om inte; Let the revolution begin :)

Street Art

This is one of the things we are made for:)

Graviola

 
The Sour Sop or the fruit from the graviola tree is a miraculous natural cancer cell killer 10,000 times stronger than Chemo.

2012

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hilarious but true


RSS 2.0