Sommarvärme i Ä-holm samt Mammas Ekologiska pastarätt

Matlagning med Mamma
Ekovin - Cameleon
Fika med Syrran
Parkhäng med andra syrran
Athletico madrid - Almeria
Ekologisk chocklad ask
Sommarvärme



Härligt....

Nu resa på G - Februari 10

Flashbacks....

Ekokväll med CL

Idag har det varit en runda på stan igen fast denna gången var det Ola som var följeslagaren.
Först Mobilia för att köpa tvättställ, Ola skulle reklamera en sak på Giganten (ovanligt att dem säljer bull) sen vidare till stan för att köpa ingredienser för ekologisk hamburger tallrik . Oliver mötte upp oss och vi började tillagningen som blev tidernas tillagning. Kan säga att det var den bästa burgerplaten jag smakat någosin och det håller nog Ola, Oliver och Tove med om.
Underbart.
Så underbart att jag tryckte i mig så mycket att jag inte pallade röra mig från soffan och föll i matkoma. Har gått 4 timmar sedan jag åt och kan säga att jag är nästan lika mätt som innan. Till denna goda mat hittade jag några Kravmärkta bir Oxford, mycket smakrik.
Blev en härlig kväll med rätt lag som vann CL.

Como el Barca juega el fútbol es magnifico

Buena noche

Njutbar dag med kaffe, inköp och värme

Jag och Monsieur  Daniel begav oss igenom Malmös diverse stadsdelar idag och det var inte igår man gjorde det. Härligt väder med en viss krydda kvavhet. Kanske åska och regn i sikte? Men det var härliga vindar och solen sken mot oss. Började med en Kaffe på Solde sen vidare till Jobbet för att inhandla Byxor. Monsieur Daniel köpte sig ett par Twisted Levi´s samt ett par svarta Chinos. Jag hade haft en påse undanlagd i säkert 3 månader och köpte ut skiten idag, ett par beiga Chinos samt en babyblå skjorta.
Magen kurrade och hungern växte så vi gick med rask takt till Ganeisha för lite veggifood:) Multo nice.
Efter söktes en liten hållplats för att smälta maten och till efterrätt blev det kaffe nr 2 på kaffebaren vid möllan. Med ny energi hoppade vi ner mot löplabbet för jag behövde ett par nya joggingskor. När jag väl fått den service jag betygsatte VG och skulle köpa dojjorna så gick försäljaren sin väg och sa han skulle komma tillbaks, ville ju pröva ett par i mindre storlek. Snubben tog sin tid att komma och jag såg snubben hjälpa andra köpsugna. Då tröttnade jag på skiten och stack. Synd killen, perfekt service, du fick ett ja till köp men du avslutade inte. Men jag kommer att dra dit imorn igen och köpa dem hihi. Ville bara make a statement:)
Vidare på agendan var det hårbalsam och det hittade vi på Kush (De sysslar med ekokläder, shampoo samt fixning av dreds)
Med Perfekt timing på hemvägen kom de mörka molnen och väl hemma i lägenheten spöade regnet marken.
Vad kunde då inte sitta bättre än med en nybakad rabarber paj som honeypie hade gjort:) Mmmmm

It was a good day


Detta gör mig sorgsen!

Nordkorea svarar för morgonens mest dumma aktivitet i nyhetsväg. Nu har dem testat ett atomprov och till vilken nytta?
Antingen vill dem bomba något i framtiden och sedan bli bombade av omvärlden eller så har det gott någon propp i hjärnan inom deras stormakt. Hursom verkar dem vara mycket efterblivna som vill skapa något så ont som ett atomvapen. Vet dem vad en sådan sak kan orsaka? Tydligen gav Hiroshima inte tillräcklig information till vad som kan hända!
Jag blir förbluffad och mycket sorgsen när jag läser sådant och att människor runtomkring stödjer detta. Hade jag bott i Nordkorea hade jag sökt medborgarskap/greencard/asyl varsomhelst i världen. Bort ifrån all galenskap!!!
Tråkig start på den nya veckan har denna nyhet givit mig.
Försök förstå att vi alla är människor och att vi kanske ska försöka leva med varandra istället för att ta kål på varandra. I slut ändan är det faktikskt så enkelt.

Konsumtionssamhället! Del 2...

Ett konsumtionsamhälle är ett samhälle av kreditkort, inte sparbanksböcker.
Det är ett nu-samhälle.
Ett samhälle som vill ha, inte vänta.

Det är inte att undra på att konsumtionsamhället också är både ett konsult- och reklamparadis och en bördig jord för profeter, spåmän eller försäljare av magiska drycker och utvinnare av de vises sten.

El fútbol en argentina!


Misshandlade och förtryckta kvinnor

Kvinnor blir misshandlade, både psykiskt och fysiskt, runt om i världen.  De blir hotade, förtryckta och utnyttjade. Likheterna mellan kvinnornas berättelser och upplevelser är många. Det som skiljer deras historier åt är kanske främst det omgivande samhället
Samhällsstrukturen, brist på lagar som skyddar kvinnor och relationer mellan människor i byarna gör det svårt att arbeta med kvinnovåld. Den våldsamme mannen känner antagligen polisen i byn och trots både polisanmälan och läkarintyg är det troligt att mannen går fri. Eller snarare att absolut ingenting händer med polisanmälan.

Fattigdomen är en av orsakerna till att våldet i hemmen ökat.
Många blir deprimerade och börjar dricka och låter frustrationen gå ut över fru och barn.


Hjäl utsatta runt om i värdlden med en slant. Det har vi råd med!
Läs vidare på: www.manniskohjalp.se

Citat "Igor Ardoris"

- Framgångsrika männsikor är inte alltid lyckliga trots att de har förutsättningar att njuta av sina liv.
  En anledning är att de har köpt myten om lycka istället för att känna efter vad som gör dem lyckliga

Igor Ardoris

Torsdagens härliga Album!

Bright Eyes- Lifted or the story is in the soil keep your ear to the ground (2002)
Speciellt låten: Lover I don´t have to love
Njut....


Liseberg!

Tjohoo!
Var på Liseberg i helgen med flickvännen och hennes mamma och lillebror. Kan ju tillägga att Carolines lillebror är 8 år och åker allt som finns på Liseberg:) Inte rädd för någon karusell. Själv var jag på Liseberg första gången i mitt liv när jag var 13 och jag sket på mig när jag åkte de flesta karuseller, speciellt en karusell har rotat sig djupt i mitt huvud "Topspin". Har aldrig mått sämre av en karusell.
Men hursom hade vi en fantastiskt trevlig dag med mycket åkande i framförallt kanonen, härliga picknicks och solen som sken på oss. :)
Efter en heldag var hjärnan helt avslagen och sängen var välkommen.

Tack Caroline, Birgitta och Zeb för en helrolig dag.

Ciao

Måttligt intresserad av att ta tag i plugge!

Vaknade och det var moln ute, moln över mig och moln över att ta tag i plugg. Ganska osugen på plugget för tillfället och det tillfället har nu haft en varaktighet på 3 månader.
Vet inte vad det är eller jo det gör jag visst. Jag tycker helt enkelt inte det är kul längre men jag får hålla ut ett par månader till, ganska dumt att inte gå klart utbildningen.
Men jag lovar, jag hade lätt kunnat skippa det utan att känna ånger:)

Sitter just nu med plugget och det bankar huvudvärk på mig haha. Usch vad man gnäller, egentligen bara att ta tag i det och hålla käft men  jag skyller på samhället och människorna, det är dem som gör en gnällig hihihi:). Så härligt att kunna skylla på andra, nu mår jag genast bättre. (ironi)

Efter 7 rader fakta på pappret blir det 24 framför datorn:)
Och ikväll blir det TV-spelsturnering, mycket roligare

Ha det gott mina vänner

Riktig Gangsterpuffa!!!

Ser inte ut att bli tunnhårig den närmsta tiden:)

Konsumtionssamhället!

  • En konsument är en person som konsumerar, och att konsumera innebär att använda saker: äta dem, bära dem, leka med dem och på annat sätt få dem att tillfredställa ens behov eller begär.

Att konsumera betyder också att förstöra

  • Ska konsumenterna öka sin konsumtionsförmåga får de aldrig tillåtas vila. De måste ständigt utsättas för nya frestelser så att de förblir i ett tillstånd av ständigt sjudande, aldrig sviktande spänning och faktiskt i ett tillstånd av misstro och missnöje.

Du tror du har sett allt? Det här är bara början!


Aktuell länk!

See it, listen to it and learn of it...
http://vimeo.com/3261363



Ekologisk Pizza!

Jag och Caroline försökte på oss en pizza ikväll och det smakade smaskens:




Recept:
25g jäst
2½ dl vatten
½tsk salt
½ dl olivolja

Fyllning:
Tomatpuré spetsad med örtsalt, peppar, vitlök
Mozarella
Svamp
Paprika
Färsk tomat
Rödlök
Ruccola
Färsk vitlök

Kaos, Brorsan, Kaos

http://hd.se/helsingborg/2009/04/25/pojklagsmatch-fick-avbrytas-efter/

Publicerad 25 april 2009 kl. 13:41Uppdaterad 14:40

En pojklagsmatch på Norrvalla i Helsingborg fick vid middagstid på lördagen avbrytas på grund av slagsmål mellan spelarna. HELSINGBORG. Matchen spelades mellan Kullavägen och Ängelhoms FF lag för 15-åringar. Enligt domaren, Dimitrije Balcanovic, var det irriterat mellan lagen redan i första halvlek. I andra fortsatte matchen med fult spel. — De var mer intresserade av att sparka på varandra än på bollen, säger Dimitrije Balcanovic. Enligt honom var Kullavägens spelare bland annat irriterade över att de fått två straffar utdömda emot sig. Några minuter innan full tid utbröt så den stora kalabaliken när två spelare rök ihop. — De började sparka på varandra för fullt. Och deras lagkamrater hamnade också i tumult. Ledarna och föräldrar fick skingra lagen åt. Jag tyckte det var bättre att bryta matchen då än att riskera att det blev mer slagsmål på planen, säger Dimitrije Balcanovic, som berättar att det är första gången han varit med om något liknande. Han tänker nu göra en anmälan till Skåneboll om incidenten. — Jag kommer att kontakta dem på måndag, säger han När matchen avslutades stod det 3-0 till Ängelholm. Om de siffrorna kommer att bli slutresultatet vet man inte ännu. Joakim Andersson

[email protected] 65 58
Lånats av: http://lindahbadom.blogg.se/

New York Flashback!!!

Fan vad coolt det var denna dag.
Fith avenue avstängd för Fiesta todo el noche
Eller hur Bror?

Puss


Månadens Mästerverk


Av Caroline Möllerström

Grattis Syrran!

Hallou!
Befinner mig i soliga Ängelholm i helgen för att fira min systers 23 år dag.
GRATTIS JENNY!



Vi tog tåget till Helsingborg för att njuta en god mål mat samt strosa rundor.
Syrran ville handla en sommarjacka så det fick det bli.
Hittade en shjysst på JC som hon klippte direkt utan några protester:).
Synd vi inte köpte på JC i malmö 30% billigare men syrran är rik så what a heck.
Fan, det är något med Helsingborg, något i negativ klang men finner inga ord..hmmm?
Säkert bara paranoia inför derbyt på måndag.
Men jag och syrran kom med positiviteten för dagen hihi.
Lär inte befinna mig där i himmelsblå tröja på måndag.
Hoppas du hade kul idag, Sizz.
Laters

RSS 2.0