Ellen Key

Fokus ligger på inhämtande av kunskap, inte individers kreativitet. Skolan tar död på inlärningslust. Det påtvingande lärandet kväver barnets kreativitet och självständighet

Om man på något sett missat betydelsen



Know what we are?


Istället för kaffe. Mot lågt blodtryck & trötthet

När du plötsligt känner dig trött på eftermiddagen eller vid lågt blodtryck är denna enkla övning mycket effektiv.

Övning: Ligg utsträckt rygg på eller sitt med rak rygg på stol med fötterna placerade stadigt på golvet. Du kan också välja att sitta på matta i lätt meditationsställning. Slut dina ögon och håll fokus inom dig. Lyft upp din vänstra hand och täpp för vänster näsborre med vänster tumme. Andas långa, djupa andetag ända ner i magen genom höger näsborre. Djup och fullständig in- och utandning.

Andning genom höger näsborre aktiverar det sympatiska nervsystemet som verkar som nervsystemets gas. Den höjer blodtryck, puls och gör dig mer vaken, alert och koncentrerad.

Tid: 3 minuter

Tips: Drick mycket vatten. Ta en daglig promenad i dagsljus. Detta motverkar trötthet och depression.


Love is good!


Live at Babel 2 november - Lets do this


Lyssna på denna feta text
Goooooooodshieeet

Biljetter finns här: http://babelmalmo.se/nyheter/pharoahe-monch-tillbaka

Right on!


We are all ONE!


Constant headac or problem sleeping? Tune in...



Komiskt

"Jag har mött så många människor under årens lopp som trodde att de var fria tills de gjorde något som låg utanför "normen". Följden blev att de fick en kraftig påminnelse om hur verkligheten ser ut eftersom, för att citera en stor amerikansk komiker, Bill Hicks: "Du är fri att göra det vi säger åt dig"

David Icke

Systemet

Systemet tjänar inte oss - vi tjänar det. Vi är slavar som lurar i oss själva att vi är fria därför att vi inte vill inse den svåra situation vi i själva verket befinner oss i.

Tänk efter

Jag undrade alltid varför inte någon gjorde något åt det; tills jag insåg att jag var någon

Den s.k. utbildningen

"Mycket i vår utbildning" finns till för att programmera, indoktrinera och inplantera en kollektiv tro på en verklighet som passar maktstrukturen. Det handlar om underkastelse, begränsningar och " jag kan inte" - och "du kan inte" - mentalitet eftersom det är det systemet vill att alla skall uttrycka på sin resa till graven eller krematoriet. Vad vi kallar utbildning öppnar inte upp sinnet, den skruvar på locket. Som Albert Einstein uttryckte det: "Det enda som stör mitt lärande är min utbildning".

The tree of life






Den styrda människan

De flesta människor är andra människor. Deras tankar är andra människors åsikter, deras liv en efterapning, deras passioner ett citat

Livet

Vi lever inte livet - livet lever oss.

Lyssna till den lilla rösten

Jag tror att vi alla har en liten röst inom oss som kan leda oss ... om vi stänger ute allt oljud och oordning från våra liv och lyssnar till den där rösten, kommer den att tala om vad som är rätt handlande.

Dagens enkla sanning...

Alla sanningar är enkla att förstå när de väl blir upptäckta; poängen är att upptäcka dem.

Dagens sanning


Rewind - sommar igen

 

Galet med sommar igen. Men det är bara att ladda på med D-vitamin, välkommet.

För man lär behöva det till den mörkare delen av året som stundar.

Be well


RSS 2.0