Skönaste fiket i Ystad!

Lite utflykt till en annan kust - Ystad
Sol, värme, vänner, morotskaka, kaffe och fin natur.
Nice

5 myter om hunger

Hundra miljoner människor i världen saknar idag tillräckligt med mat. Hunger är ingen myt - men myter hindrar oss från att stoppa hungern. Ska vi slå hål på några myter?
  1. Naturen orsakar svält!
Verklighet: Mat finns alltid för dem som har råd. Svält i svåra tider, som torka eller översvämningar, drabbar enbart fattiga människor. Deras säkerhetsmarginaler är begränsade till följd av ojämn fördelning av jord, vatten och andra naturresurser.

The myths will continue....

Hbg, en galen stad!

Har alltid fått en konstig känsla när jag är i helsingborg. Lite rädd, galen och njuter inte riktigt till fullo under mina vistelser där. Vad är detta mysterium, vilar det en slags förbannelse över staden eller är det bara jag som är helt out of my mind?

Möllevångsfestivalen

Glädje, rörelse, musik, dans, marknader, mat från olika kulturer, poesi.
Trevligt helt enkelt

Salt & Brygga

Jag och Caroline (älsklingen) beslöt oss för att ha lite livskvalitet denna torsdag. Vad passade inte bättre än den ekologiska Restaurangen Salt och Brygga:)

GMO!

GMO -  genetiskt modifierade organismer.
Nä, GMO är att jiddra med naturen. Vilka är vi att tro att vi är smartare och mer uppfinningsrikare än naturen själv? Det är helt ologiskt att tro att det Vi kommer på är bättre för naturen än naturen själv. Har någon av människans idéer varit direkt till naturens fördel de senaste 100 åren?

EKO + GMO = bättre men inte bra

Härliga Falsterbo

Molnigt i Ängelholm, molnigt i Malmö men solen tittade fram rejält i falsterbo i onsdags!
Jag och Caroline slappade med härligt intresse av sol, bad, musik, mat och fotografering:

Ciao

Facebooks mest populära statusar!

  1. Äntligen semester
  2. Längtar till helgen
  3. Fest/Bakis
Detta låter för mig att man inte gillar vardagar, att arbeta samt att man gillar att alkolisera sig på helger. Kan det vara så att man gör detta för att överleva sina trista vardagar? Detta är dock förståligt, tro mig! Alltid ska det arbetas och ledig tid uppkommer alltför sällan, det är så det västerländska samhället är uppbyggt på:
Vi måste arbeta för att ha den välfärd vi vill ha och åtrår.

Men det gäller att man njuter av alla dagar i mitt tycke då livet är för kort för att skjuta upp till endast helger och semestrar. Man kan hitta något att njuta av på vardagar med (lista nedan).
Sen för inte ha ångest på måndagar (den dagen som svenskarna har infört som den mest tråkiga dagen i veckan) kan man ha en vit helg en gång i månaden:)

Vad man kan göra på söndagar sitället för att ligga bakis:

Socialisera sig
Ut i skogen
Fotografera
Frukost i sängen
Känna smak av kaffe/té
Bjuda vänner till middag
Sporta
Jogga
Yatzy
Vernissage
Dans/teater
Läsa en bok
Titta i fotoalbum
Måla
Handla mat
Picknick
Cykla
Baka bullar
Kuddkrig
Kurragömma

Hoppas detta smakar

Folk med kunskap & pengar och som konsumerar fisk men inte gör detta på ett etiskt hållbart sätt kan dra åt helvete, hårda ord men det är så jag känner

När du väljer KRAV-märkt vildfångad fisk eller skaldjur kan du njuta med gott samvete. Fångsten har skett på ett hållbart sätt.

Vi rekommenderas att äta mer fisk, men samtidigt får vi veta att haven plundras. Genom fisket hotas många fiskarter och vattenlevande däggdjur av utrotning, eller av att minska drastiskt i antal. För att underlätta för dig att välja har KRAV därför tagit fram regler för fiske. Köper du KRAV-märkt fisk eller skaldjur vet du att fångsten har skett på ett hållbart sätt.


Tre goda villkor
KRAV-märkt fisk uppfyller tre villkor. Fisket ska vara långsiktigt hållbart, utföras med säkra metoder och vara spårbart.

KRAV-märkt fisk kommer från livskraftiga bestånd som tål fisket. Köper du en KRAV-märkt torsk så finns det tillräckligt många torskar i området där den levt, både könsmogna och yngre, för att beståndet ska kunna fortsätta att vara livskraftigt. För att ett fiske ska kunna bli KRAV-märkt ska sakkunniga bedöma att beståndet klarar fisket långsiktigt. Rekommendationerna från ICES (Internationella havsforskningsrådet) följs alltid.

Det andra villkoret är att fisket ska ske med säkra metoder. Fiskeredskapen ska inte fånga fisk av fel storlek eller fiskar av andra arter, så kallade bifångster. I det storskaliga fisket världen över är bifångsterna ofta betydande vilket bidrar till rovdriften. I KRAV-fisket blir mängden fisk som kommer med av misstag minimal liksom skadorna för övriga fiskarter, sjöfåglar, tumlare och andra marina djur. Fiskemetoderna som används i KRAV-fisket förstör heller inte bottnar eller korallrev.

Det tredje villkoret är spårbarheten. Det ska gå att spåra var den KRAV-märkta fisken är fångad. Det innebär att fartyget kan positionsbestämmas och betyder att det går att kontrollera att fartyget endast fiskar på godkända bestånd.

Dessutom är kraven höga på vilka drivmedel, oljor och bottenfärger som fartygen får använda. Miljöbelastningen blir därför så liten som möjligt.

Så njut på alla sätt av KRAV-märkt vildfångad fisk och skaldjur. När detta skrivs finns torsk, kolja, gråsej, sill, nordhavsräka och burfångad havskräfta. Det finns också förädlade produkter.

[Torsken och koljan linfångas utanför Nordnorge]


Ängelholm by night!

Härlig miljö får man ju tillägga:

Gott folk!

Alltid trevligt att träffa på nya människor som är öppna, pratglada och som går emot det indivdualistiska samhället som tar fart. Man blir varm om hjärtat och finner åter tro på mänskligheten.


Ciao

Citat "Albert Einstein"

Fantasi är viktigare än kunskap

Eko eller inte eko!

Vart på Netto igår för jag har fått reda på att dem har ekobananer, äpple och ägg till förmånliga priser. Sorligt att se att människor där ser att just ekobananerna är fräsha och perfekt mogna men istället tittar dem ett fack ner och tar bananer med blå ettikett, en blå ettiket jag aldrig sett eller vet vart dessa blåa bananer kommer ifrån. Tror inte heller människorna på Netto har kollat upp detta mysterium utan kör på ändå och som sagt det var knappt någon prisskillnad på dessa bananer.
I mitt tycket kan jag inte hjälpa att jag tycker att dessa människor är lite underliga, kanske är dem emot ekotänket eller är dem inte upplysta riktigt, jag har inget svar och jag tycker även att man precis ska göra som man vill här i livet men ibland kan jag tycka att vi kan lägga lite värderingar i det vi köper och ägna en liten gnutta intresse i att vara en medveten konsument samt medmänniska.

Ekosmith

En lättnad!

Skolan är över för denna gång och jag måste säga att det är mycket skönt. Går inte beskriva i detalj hur skönt det är så det får räcka med dessa ord. Nästa fråga blir då: vad ska du nu jobba med. Marcus? Ja, du det får komma när tiden visar sig, svarar jag. Just nu ska jag bara njuta av att en milstolpe i mitt liv kan suddas bort från min Rocket list:) och att nya ska tas men i ett mer 100 % intresseperspektiv. Om man tittar tillbaks har jag lärt mig de kunskaper jag velat lära mig och hoppas jag kan använda dessa kunskaper i min kreativa, njutbara och skojjiga framtid.

Tjohoo Kreativ marknadsföring

RSS 2.0