Våra barn och vår mat!

De många stränga normer kring livsmedelshanteringen säger något om vår syn på maten idag. Barn förbjuds ju numera att befinna sig inom köksavdelningendär allt lagas.

Man brukar skoja om barn som aldrig sätt en fisk och som tror att fiskpinnar simmar i havet.
En skånsk förskolekock berättar stolt att hon lagar all mat från grunden och hon anser att det är viktigt att barnen får en känsla för riktig mat istället för den färdiga fabrikspackade maten som innehåller allt annat än riktiga råvaror. Förskolekocken får en fråga:

Låter du barnen få komma in i köket?

Hon ser sig över axeln, för att kolla vem i den stora samlingssalen som lyssnar, och sänker rösten något:
- Det är klart jag gör. Till exempel när jag själv hade fiskat den fisk jag lagde till förskolans kök. Då lät jag förstås barnen komma in och se hur fiskar ser ut innan de hamnar på tallriken.

Ska vi verkligen låta våra barn växa upp utan att förstå vart vår mat kommer ifrån och viktigast, ska dem verkligen få äta den fabriks tillagade maten som är fullproppad med fuskvitaminer som inte ger näring till kroppen?

Något att bita i kanske...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0