Vad innebär Raw Food?

Vad innebär Raw Food?
Raw Food (eg. rå mat) är ett begrepp som spridit sig globalt, och som idag betecknar vegetabilisk föda som aldrig hettats upp över ca 40 grader celsius. Ibland stöter man också på termen "levande föda", eller "living food". I stort syftar de olika begreppen till samma sak. Det specifika med just "levande" föda, är att man avser livsmedel som är enzymatiskt aktiva. Jämför exempelvis en mandel och ett äpple - om de ej varit upphettade är de båda råa, Raw Food, men mandeln är inte "levande" på samma sätt som frukten, eftersom den fortfarande har enzymhämmare. Om mandeln emellertid blötläggs, börjar livet i den att gro och den blir mycket mer näringsrik och lättsmält för kroppen. Att äta "levande" Raw Food är alltid att rekommendera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0